loading
AstroLabs
BLOG

5 Email Marketing εργαλεία για να απογειώσετε τα κέρδη σας

Χρόνος ανάγνωσης ~4 '

Όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί εγγραφή στο newsletter σας, δεν τον ενδιαφέρει απλά να λαμβάνει emails. Τον ενδιαφέρει το ίδιο σας το brand.

Ο σχεδιασμός της κατάλληλης mail marketing καμπάνιας μπορεί να φέρει πιο κοντά από ποτέ το ενδιαφερόμενο κοινό στην επιχείρηση σας και να δημιουργήσει έναν συνεχή διάλογο μαζί του ώστε να παραμείνει χαρούμενο με την επιλογή του να σας δώσει του email του.

Η καταιγιστική όμως πληθώρα διαθέσιμων εργαλείων μπορεί δημιουργήσει σύγχυση σε κάποια επιχείρηση που ψάχνει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Για αυτό το λόγο, η Digital Marketing ομάδα της AstroLabs επέλεξε τα αγαπημένα της Email Marketing εργαλεία ώστε να ξεκινήσετε και εσείς την αποστολή emails με τις κατάλληλες εξατομικεύσεις & αυτοματισμούς που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους εμπορικούς σας στόχους!

 

Mailjet

 

Μία από τις αγαπημένες Email Marketing πλατφόρμες, το Mailjet προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μέσα από εύχρηστα εργαλεία σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή ειδικά για επιχειρήσεις που δεν αισθάνονται ακόμα άνετα ώστε να επενδύσουν ένα μεγάλο budget στο email marketing πλάνο τους.

Διαθέτει μία μεγάλη πληθώρα έτοιμων templates ώστε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τα newsletter σας, με responsive design για τη σωστή προβολή τους σε όλες τις συσκευές. Επίσης είναι 100% συμβατό με την πλειοψηφία των CRM & CMS εργαλειων, κάνοντας το μία ελκυστική επιλογή για ομαλή διασύνδεση με τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ήδη η επιχείρησή σας.

Το οργανωμένο του dashboard επίσης καθώς και τα λεπτομερή στατιστικά που είναι διαθέσιμα μετά την αποστολή κάθε mail, βοηθάνε στην καθημερινή χρήση της πλατφόρμας μέσα από τις ευανάγνωστες και προσβάσιμες πληροφορίες που δίνουν ώστε ακόμα και κάποιος που δεν έχει εμπειρία με το marketing γενικότερα να μπορεί να σχηματίσει μία αντικειμενική εικόνα για την απόδοση των emails του.

 

Zapier 

 

Οι αυτοματισμοί ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαίοι στο σύγχρονο digital marketing τοπίο από ότι τώρα και δεν ήταν ποτέ πιο εύκολοι από ότι με το Zapier.

Θέλετε να ενημερώνεται αυτόματα ένα google sheet φίλο με τις πληροφορίες ενός πελάτη που μόλις έκανε subscribe σε αυτό το newsletter; Θέλετε μήπως μία προσωπική ειδοποίηση στο chat service της επιλογής σας όποτε κάποιος κλικάρει σε μία lead ads καμπάνια σας στο facebook; Με το Zapier μπορείτε να συνδέσετε την email marketing πλατφόρμα σας με όποια άλλη εφαρμογή χρησιμοποιείτε όπως online φόρμες, εργαλεία eCommerce & CRM.

Η δύναμη της αυτοματοποίησης κρύβεται στην εξοικονόμηση χρόνου και υπεραπλούστευση των καθημερινών σας digital marketing διαδικασιών. Ειδικά στο κομμάτι του mail marketing όπου το κοινό σας είναι πιο “δίπλα” σας από ποτέ, μπορείτε να έχετε συνέχεια μία πλήρης εικόνα σε ποιο στάδιο του marketing funnel βρίσκεται ο δυνητικός πελάτης σας. Και μιας που αναφερθήκαμε σε funnels…

 

ClickFunnels

 

Η “χαρτογράφηση” του customer’s journey (δηλαδή της πορείας που ακολουθήσει ένας δυνητικός πελάτης από την αρχή μέχρι την αγορά) χρειάζεται και το κατάλληλο marketing funnel εργαλείο.

Μέσα από το ClickFunnels μπορείτε εύκολα και γρήγορα να σχεδιάσετε και εσείς funnels (χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση κώδικα) ώστε να έχετε πλήρη επίγνωση των επιπέδων που πρέπει να κινηθεί ο πελάτης σας σύμφωνα με τη marketing στρατηγική σας. 

Η παράλληλη παρακολούθηση αυτών των funnels σε συνδυασμό με τα στατιστικά των αποτελεσμάτων μετά από κάθε mail marketing καμπάνια, θα σας δώσουν μια σφαιρική αντίληψη για το ποια σημεία της στρατηγικής σας λειτουργούν και ποια πρέπει να τροποποιηθούν αντίστοιχα!

 


ActiveCampaign

 

Περισσότερο all-in-one CRM & Automation Marketing πλατφόρμα παρά καθαρά email marketing εργαλείο, το ActiveCampaign προσφέρει λύσεις ώστε χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες επαφές σας όσο δυνατόν πιο αποδοτικά μπορείτε καθώς συγκεντρώνει πληροφορίες για το συνολικό “ταξίδι” του χρήστη.

Διαθέτει ένα εύχρηστο visual builder για να σχεδιάσετε τις email καμπάνιες σας αλλά η πραγματική του αξία φαίνεται όταν δημιουργείτε τους πρώτους αυτοματισμούς μέσα από αυτό. Περιέχει ήδη δικές του “συνταγές” αυτοματισμού που δοκιμασμένα έχουν δουλέψει για πολλούς συνδρομητές της πλατφόρμας αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τους αυτοματισμούς όπως θέλετε ειδικά στο επίπεδο εμπειρίας του πελάτη με επιλογές όπως sms marketing, site messaging και όπως πάντα, CRM συμβατότητα. 

Η επιλογή του A/B testing στο email marketing είναι αρκετά στάνταρ διαδικασία που προσφέρεται από πολλές πλατφόρμες. Στο ActiveCampaign μπορείτε όμως μέσα από A/B split testing να δοκιμάσετε ποιες διαδικασίες αυτοματισμών δουλεύουν καλύτερα! Δηλαδή που υπάρχουν καθυστερήσεις στα clicks, ποια σημεία του mai παρατηρεί περισσότερο το κοινό, σε ποια σημεία μπορεί να φεύγουν εντελώς και ποια λειτουργούν καλύτερα ώστε να καταλήξουν στη σελίδα που έχετε επιλέξει.

 

Mailchimp

 

Ίσως η πιο γνωστή mail marketing πλατφόρμα της αγοράς, το Mailchimp προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων ειδικά για όσους επιλέξουν το paid plan που τους ταιριάζει.

Το Content Manager της πλατφόρμας δίνει εύκολη πρόσβαση στα γραφικά που χρησιμοποιείτε σταθερά για τη δημιουργία των newsletters σας και μέσα από απλό drag ‘n’ drop σχεδιασμό μπορείτε σε λίγα λεπτά να είστε στο inbox των πελατών σας.

Αποτελεί όμως αγαπημένη επιλογή για πολλούς χρήστες λόγω των έτοιμων επιλογών που δίνει αφού το συνδέσετε με το CMS του website σας όπως αυτόματες αποστολές όταν κάποιος χρήστης εγκαταλείπει το καλάθι του ή να καλωσορίζετε νέους subscribers με κάποιο εκπτωτικό κουπόνι.
 Κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως κλάδου  χρησιμοποιώντας σωστά το email marketing, μπορεί να φτάσει ακόμα πιο κοντά στους στόχους που έχει θέσει ως εταιρεία. Τα κατάλληλα εργαλεία για την επιχείρηση σας email marketing εργαλεία όμως μπορούν πραγματικά να απογειώσουν τα κέρδη μίας επιχείρησης χάρη στις δυνατότητες που προσφέρουν και στις ευκαιρίες που προκύπτουν από το σωστό συνδυασμό που ταιριάζει πάντα στο brand σας.

Θέλετε και εσείς να εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας το email marketing; Επικοινωνήστε μαζί μας TΩΡΑ για να σχεδιάσουμε μαζί τη νέα σας digital στρατηγική!

Επικοινωνήστε μαζί μας!