loading
AstroLabs
BLOG

Facebook F8

Χρόνος ανάγνωσης ~3 '

Το μέλλον είναι ιδιωτικό… και πολύ ενδιαφέρον!

Το Facebook F8 είναι το ετήσιο συνέδριο το οποίο οργανώνει το Facebook, στην πόλη του San Jose, στην Καλιφόρνια στο Silicon Valley. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση της χρονιάς για το Facebook. Στο συνέδριο προβάλλεται η παγκόσμια κοινότητα και οι καινούριες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στην οικογένεια εφαρμογών του Facebook. H Digital Managing Director της Astrolabs, Έφη Χατζηγιαννοπούλου, ήταν εκεί και μας μεταφέρει τα σημαντικά σημεία του συνεδρίου!   

 

Facebook: Πείτε αντίο στο News Feed, καλωσορίστε τα Events και τα Groups!

Οι χρήστες του Facebook μίλησαν: προτιμούν τα events και τα groups... και το Facebook από τη μεριά του, διαβεβαιώνει πως οι χρήστες παίρνουν αυτό που ζητάνε.

Για τους περισσότερους χρήστες, τα Facebook groups αποτελούν τον πιο σημαντικό λόγο για να μπούνε στο Facebook. Έτσι, τα groups θα επισημαίνονται εντόνως σε κάθε σημείο της εφαρμογής!
 

Τι θα γίνει με την εύρεση νέων φίλων;

Οι περισσότεροι από μας έχουμε δημιουργήσει τα προφίλ μας πολλά χρόνια πριν... οπότε έχουμε συνδεθεί ως επί των πλείστον με φίλους, οικογένεια και γενικά όποιον γνωρίζουμε. Το Facebook  θα μας διευκολύνει να επεκτείνουμε τον κοινωνικό μας κύκλο με τη νέα λειτουργία "Meet New Friends" . Με αυτή τη λειτουργία θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα και έχουμε βρεθεί στον πραγματικό κόσμο.

                                                   

Instagram: Περισσότερη δημιουργικότητα, λιγότεροι αριθμοί

Ας το παραδεχτούμε λοιπόν, δεν μας αρέσει που δίνεται τόση βαρύτητα στον αριθμό των followers και των likes στο Instagram. Για αρκετούς χρήστες, το κυνήγι για likes αποτελεί μια αγχωτική εμπειρία. Ας αναλογιστούμε, τι μας άρεσε αρχικά στο Instagram; H δημιουργική του άποψη και η φιλικότητά του. 
Έτσι, το Instagram επανέρχεται στο εξής: Μειώνει τη σημαντικότητα των στατιστικών που μπορεί να αγχώνουν τον κόσμο και αναβαθμίζει το περιβάλλον της κάμερας με την προσθήκη της καινούριας “Create Mode” λειτουργίας, η οποία διευκολύνει το χρήστη να δημοσιεύσει περιεχόμενο, πέρα από τις παραδοσιακές φωτογραφίες και βίντεο, δημιουργώντας αναρτήσεις από την αρχή χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσει κάποια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία ή βίντεο!

Και τα συναρπαστικά νέα: Το Instagram θα επιτρέπει τον κόσμο να αγοράζει προϊόντα μέσα από την εφαρμογή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα πώλησης και στους δημιουργούς  επιπρόσθετα των εταιριών. Πως; Με  τις “ετικέτες των προϊόντων”(shopping tags) οι οποίες θα επιτρέπουν σε κάθε influencer, καλλιτέχνη ή celebrity να κάνει tag το ρούχο, ή οποιοδήποτε προϊόν προωθεί έτσι ώστε οι followers να μπορούν να το αγοράσουν στη στιγμή και όλα αυτά μέσω του Instagram!
 

Facebook Messenger: πιο μικρό, πιο γρήγορο & καλύτερο

Η νέα έκδοση του Facebook Messenger θα είναι μικρότερη, ταχύτερη, θα υποστηρίζει bots, πληρωμές, παιχνίδια και μια νέα λειτουργία που αφιερώνεται στους στενούς φίλους και την οικογένειά σας. Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέπει να μοιραστείτε βίντεο που βρίσκετε στο Facebook στο Messenger και να προσκαλέσετε άλλους να παρακολουθήσουν μαζί σας και να ανταλλάξετε μηνύματα γι’ αυτό.

 

 

Το Facebook θέλει να καλυτερέψει την ερωτική σου ζωή!

Έχετε κάποιον κρυφό έρωτα αλλά φοβάστε να κάνετε την πρώτη κίνηση; Ε λοιπόν το Facebook είναι εδώ για σας! Στην περίπτωση που αρέσετε ο ένας στον άλλον, το Facebook θα σας το γνωστοποιήσει. Αν τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία, μην αγχώνεστε, κανείς δεν θα το μάθει και η ζωή συνεχίζεται... :)! 

 

Το μέλλον είναι ιδιωτικό

Ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε την εκδήλωση με το μήνυμα «Το μέλλον είναι ιδιωτικό», δηλώνοντας ότι το Facebook γνωρίζει πολύ καλά το γεγονός ότι οι άνθρωποι δυσπιστούν να το εμπιστευτούν. Έτσι, το Facebook εστιάζει τις προσπάθειες του στο να συνδέει τους χρήστες μεταξύ τους, μέσω των εφαρμογών του με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω ελληνικά μέσα ενημέρωσης για τις δημοσιεύσεις και τα άρθρα αφιερωμένα στην Astrolabs:

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας!