Social Media Management
Ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης των social media καναλιών της επιχείρησης.

Τι είναι

Το Social Media Management εξ ορισμού είναι η διαχείριση των Social καναλιών μιας επιχείρησης, με βάση μια ολοκληρωμένη στρατηγική και τη σωστή υλοποίηση της με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Το Social Media Management περιέχει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχημένη διαχείριση των λογαριασμών της επιχείρησης στα Social Media. Αποτελεί μια διαδικασία δημιουργίας, δημοσίευσης και διαχείρισης περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ισχυρή παρουσία στα Social media είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση η οποία θέλει να εξελιχθεί στη σύγχρονη, ψηφιοποιημένη εποχή. Οι δυνατότητες που παρέχουν στις επιχειρήσεις οι Social Media Platforms είναι απεριόριστες και προσφέρουν λύσεις, σε μια ήδη ανταγωνιστική αγορά.

Με την ισχυρή παρουσία της επιχείρησης στα Social Media, μέσω των κατάλληλων καναλιών, επιτυγχάνεται σύνδεση με περισσότερους δυνητικούς πελάτες, διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα (Brand Awareness), αύξηση των εισερχόμενων leads και της κερδοφορία.

Μέσω των Social Media Platforms η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα πέραν του να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τη φιλοσοφία της στο κατάλληλο δυνητικό πελατολόγιο, να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί του (Customer Loyalty) καθώς δίνεται η δυνατότητα σε αυτό να έχει άμεση σχετική επαφή και ενημέρωση.

Το κάθε Social Media platform, απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες και ενδιαφέροντα. Η επιλογή της σωστής κοινωνικής πλατφόρμας, σχετίζεται με την κατανόηση του είδους των χρηστών που απευθύνεται η κάθε μία από αυτές.

Πριν το σημείο της επιλογής και αξιολόγησης εφαρμόζονται κάποια από τα στάδια της Digital Marketing Strategy της επιχείρησης και αυτά είναι:

 • Συλλογή πληροφοριών, ανάλυση και αξιολόγηση της τρέχουσας online παρουσίας της επιχείρησης και των έως τώρα digital marketing ενεργειών
 • Μελέτη και ανάλυση του ανταγωνισμού στα Social Media
 • Προσδιορισμός των marketing personas και ανάλυση της συμπεριφοράς τους στα κοινωνικά δίκτυα
 • Καθορισμός των συγκεκριμένων στόχων (KPIs) προς επίτευξη που αφορούν μετρήσιμα στοιχεία τα οποία ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της επιχείρησης
 • Επιλογή των κοινωνικών μέσων που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων και κατάλληλη διαμόρφωση αυτών
 • Προσδιορισμός ταυτότητας του brand, ορισμός του tone of voice, αισθητικής, που θα ορίσει την online παρουσία της επιχείρησης
 • Social Media Posting Strategy : Επιλογή της θεματολογίας, του είδους και της συχνότητας των αναρτήσεων καθώς και του μηχανισμού παραγωγής του περιεχομένου

Τι περιλαμβάνει

 • Παραγωγή του συνόλου των αναρτήσεων βάση της καταρτισμένης στρατηγικής.
 • Θεματολογία αναρτήσεων, δημιουργία εικαστικών, κειμενογραφία
 • Σχεδιασμός των βασικών γραφικών που θα αποτελέσουν τη βάση για την αισθητική της δημιουργίας των αναρτήσεων.
 • Hashtag research
 • Προγραμματισμός των αναρτήσεων σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες με στόχο την μεγιστοποίηση της προβολής της επιχείρησης
 • Δημιουργία εικαστικων για τις θεματικές καμπάνιες που τρέχουν ανά περιόδους (π.χ. Black Friday) και σχετικών θεματικών αναρτήσεων.
 • Community Management: Διαχείριση εισερχόμενων μηνυμάτων και σχολίων που αφήνει το κοινό στα κανάλια του πελάτη με ή χωρίς τη συνεργασία με τον πελάτη
 • Μηνιαίο Reporting: Ανάλυση στατιστικών και αποδοτικότητας όλων των digital marketing ενεργειών μας.
 • Εβδομαδιαία επικοινωνία με τον account manager.
 • Μηνιαία συνάντηση με τον digital strategist
tip-from-the-experts

Με την εφαρμογή όλων των παραπάνω, στοχεύουμε στην βελτιστοποίηση της online παρουσίας, στην αναδιαμόρφωση της συνολικής εικόνας της επιχείρησης στα Social Media και στην ανάπτυξη της με βάση τους επιχειρηματικούς στόχους.

Αναβαθμίστε την Social Media παρουσία σας, σήμερα

Ας ξεκινήσουμε

Tools
Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα εργαλεία sales
και marketing

Φτάσατε ως εδώ μόνοι σας.
Ας απογειωθούμε μαζί.

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την επιχείρηση σας μέσα από B2B Growth Marketing ενέργειες ειδικά για εσάς;

Κλείστε τώρα μια συνάντηση με έναν B2B Growth Marketing Expert της AstroLabs για να μάθετε πως μπορείτε άμεσα να βελτιώσετε την online παρουσίας σας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
και θα σας καλέσουμε εμείς!