loading
AstroLabs
BLOG

6 Social Media εργαλεία που θα σας λύσουν τα χέρια

Χρόνος ανάγνωσης ~4 '

Η δημιουργία περιεχομένου και ο συντονισμός πολλών social media καναλιών για μία επιχείρηση, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία με πολλές παραμέτρους προκειμένου η online παρουσία ενός brand να έχει την κατάλληλη δυναμική.

Υπάρχουν όμως εργαλεία τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν καθημερινά σε όλες τις πτυχές της social media διαχείρισης, σώζοντας χρόνο και διευκολύνοντας σχεδιαστικές και δημιουργικές διαδικασίες.

Η ομάδα της AstroLabs επέλεξε 6 από τα αγαπημένα της εργαλεία για τη δημιουργία & διαχείριση περιεχομένου στα social media με γνώμονα την ευχρηστία τους, τις δυνατότητες, τη συνδεσιμότητα και τις τιμές τους και τα μοιράζεται μαζί σας!


Canva

Ένα από τα πιο γνωστά & go-to graphic design εργαλεία. Το Canva προσφέρει μία τεράστια γκάμα από έτοιμα templates, όχι μόνο για social media graphics αλλά και για web banners, google display ads κλπ.

Είναι εξαιρετικά εύχρηστο και σε περίπτωση που δε θέλεις κάποιο από τα έτοιμα templates, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου γραφικά από το μηδέν χρησιμοποιώντας διάφορα elements, photos, videos & γραμματοσειρές. Επίσης, δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να ασχοληθείς για τις σωστές διαστάσεις των γραφικών καθώς είναι συνέχεια ενημερωμένο με τις πιο βέλτιστες διαστάσεις για κάθε χρήση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε δωρεάν είτε με κάποιο paid πλάνο που σου δίνει πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες επιλογές γραφικών, media & effects για να διαλέξεις.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τι θες να σχεδιάσεις και μέσα σε λίγη ώρα να είναι έτοιμο το γραφικό σου όπως το φαντάστηκες!


Unfold

Τα stories έχουν τεράστιες αφηγηματικές ικανότητες μέσα από τα social media. Μπορείς ακόμα και τις πιο casual και καθημερινές στιγμές να τις σχεδιάσεις στα πλαίσια ενός brand identity, χωρίς να περιορίζονται από τα όρια των συμβατικών stories μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή Unfold. 

Δώστε λοιπόν μία δημιουργική νότα στα stories σας ώστε η επαφή με το κοινό να είναι ακόμα πιο άμεση και ευφάνταστη!


Preview

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των Instagram αναρτήσεων, πολλές φορές σκεφτόμαστε πως θα φαίνεται το Instagram Grid της σελίδας μας μακροπρόθεσμα. Δηλαδή, όταν κάποιος επισκέπτεται το Instagram Page της εταιρείας μας, πως θα φαίνονται συνδυαστικά όλες οι αναρτήσεις, αν τα χρώματα έχουν μεταξύ τους αλληλουχία, αν δημιουργούνται “παιχνιδιαρικοι” συνδυασμοί κλπ.

To Preview App έχει αυτό ακριβώς το σκοπό, να μας δείξει πως θα φαίνεται το Instagram Page μας, δίνοντας τη δυνατότητα να ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα mock-ups του προφίλ μας ώστε να δούμε το περιεχόμενο που σχεδιάζουμε θα συνεχίσει να έχει δυναμική και ομοιομορφία κατά τη διάρκεια του χρόνου.


Grammarly

Η κειμενογράφηση κατά τη διάρκεια της δημιουργίας περιεχομένου μπορεί να μην αποτελεί και την αγαπημένη διαδικασία για κάποιους εξαιτίας του γραμματικού & συντακτικού ελέγχου

Το Grammarly είναι ένα browser extension που απλοποιεί αυτή τη διαδικασία, όχι μόνο μέσα από ορθογραφικό & συντακτικό έλεγχο των κειμένων σας, αλλά προσφέρει και feedback σχολιασμού για το ύφος του κειμένου και για το αν “ακούγεται” όπως εσείς νομίζετε.


Google URL Builder

Προκειμένου να παρακολουθούμε την απόδοση των links που μοιραζόμαστε στα social media χρησιμοποιούμε UTM tracking codes. Αυτές είναι ουσιαστικά παραμετροποιήσεις που μας επιτρέπουν να ελέγχουμε στο Google Analytics τι κοινό έφερε κάθε link που περιλαμβάνεται σε αναρτήσεις. Πως όμως εισάγουμε τέτοιες παραμέτρους;

Το Google URL builder είναι ένα πάρα πολύ απλό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να προσθέσουμε UTM παραμετροποιήσεις στα links μας και είναι ιδιαίτερα εύχρηστο καθώς μπορούμε να τα διαμοιραστούμε με τη γνωστή μορφή των bit.ly links!


Sprout Social

Ο συντονισμός και ο προγραμματισμός αναρτήσεων, το μηνιαίο reporting, η παρακολουθηση των σχολίων και των μηνυμάτων σε όλα τα social media κανάλια της επιχείρησής μας, είναι μία πολυδιάστατη και σύνθετη διαδικασία που απαιτεί συνεχώς την προσοχή μας.

Το Sprout Social είναι ένα από τα αγαπημένα μας εργαλεία καθώς είναι μία all-in-one πλατφόρμα διαχείρισης social media με δυνατότητες όπως social listening, social engagement, analytics, προγραμματισμός αναρτήσεων σε όλα τα κανάλια, παρακολούθηση δραστηριότητας ανταγωνιστών κλπ. 


Woorise

Το Woorise είναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο σχεδιασμού διαγωνισμών, quiz, ερωτηματολογίων & landing pages που θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο σας μέσα από καλαίσθητες και user friendly φόρμες!

Το καθημερινό σας social media content μέσα από το Woorise γίνεται ακόμα πιο διαδραστικό και engaging για το κοινό σας καθώς σας δίνει μία πληθώρα δημιουργικών επιλογών για το σχεδιασμό σελίδων που αφορούν από απλά giveaways έως έρευνες χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια web developers για την υλοποίηση τους. Μπορείτε να συνδέσετε τέτοιου είδους δράσεις με όποια θεματολογία αρμόζει στην εταιρεία σας και να την εντάξετε στο περιεχόμενο σας, δημιουργώντας ακόμα πιο άμεσες σχέσεις με το κοινό σας καθώς θα έχει έναν παραπάνω λόγο να σας ακολουθεί!


Τα παραπάνω εργαλεία διευκολύνουν πολλές πτυχές των καθημερινών μας διαδικασιών. Έχουν τη δυνατότητα να σας εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα αλλά και να δώσουν μία ώθηση στη δημιουργικότητα σας χωρίς να είστε designers ή web developers.

Παραμένουν όμως απλά εργαλεία τα οποία βοηθάνε να υλοποιηθούν τα βήματα της digital στρατηγικής της εταιρείας σας. Προκειμένου τα αποτελέσματα τους είναι συμβαδίζουν με τις προσδοκίες σας, πρέπει να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού και να εξυπηρετούν συγκεκριμένους και μετρήσιμους σκοπούς.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε οι digital marketing experts της AstroLabs να σχεδιάσουν ένα 360 digital πλάνο προσαρμοσμένο στους στόχους και τις ανάγκες της επιχείρησής σας ΤΩΡΑ!
 

Επικοινωνήστε μαζί μας!